ایران قوی تر از آن است که مقابل امریکا زانو بزند

به گزارش نوای پرنده پارسی، خبرنگاران - گروه بین الملل: سایت تحلیلی نشنال اینترست اخیراً مقاله ای با قلم نادیا گلبوا با عنوان دلایل واقعی همکاری روسیه با ایران منتشر نموده است که در طی آن نویسنده استدلال می نماید روسیه جهت مقابله با نفوذ امریکا و غرب درمنطقه خاورمیانه و به دلایل تاریخی و استراتژیک خواستار حفظ همکاری خود با ایران است.

ایران قوی تر از آن است که مقابل امریکا زانو بزند

ترجمه متن کامل مقاله در ادامه آمده است.

آیا ایران تحت تأثیر فشار آمریکا قرار خواهد گرفت؟ در پاسخ باید گفت مقامات واشنگتن نباید بر روی سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران حساب باز کنند زیرا ایران تحت تحریم شدید مالی اخیر آمریکا به حیات خود ادامه داده و علیرغم وجود محدودیت هایی که در رابطه با بحران اخیر آمریکا و ایران ایجاد شده، همچنان به دنبال سیاست های خود در داخل و خارج از کشور است.

علاوه بر این تهران می تواند به حمایت قابل توجه داخلی متکی باشد، دارای ارتشی بزرگ با دسترسی به ناوگان هوایی، نیروهای سنگین و اسلحه های پیشرفته است. ایران همچنین دارای سپاه آموزش دیده در جنگ غیر متعارف است. علیرغم تأثیر تحریم های ایالات متحده بر اقتصاد ایران و نارضایتی در میان شهروندان، حکومت دینی این کشور با هیچ چالش حقوقی روبرو نیست.

اما تنش بین ایالات متحده و ایران ممکن است بازیکنان منطقه ای و بین المللی را تحت تأثیر قرار دهد. به عنوان مثال، با توجه به نزدیکی ایران به مرزهای روسیه، مسکو دارای منافع غیر قابل انکاری در امور خلیج فارس است و این کشور به بهترین نحو کوشش می نماید تأثیری که بحران ایالات متحده-ایران بر امنیت ملی آن دارد را محدود کند. در نتیجه، سیاست خارجی روسیه در مقابل بحران تهران - واشنگتن را می توان به سه حوزه اصلی تمرکز تقسیم کرد.

اولین حوزه تمرکز به طور مستقیم با میزان جمعیت مسلمان روسیه و توانایی آن در اثرگذاری بر روند سیاسی در مسکو ارتباط دارد. اکنون حدود بیست میلیون مسلمان در روسیه وجود دارد، رقمی که در طی سه دهه دو برابر شده است. روسیه باید مانع تبدیل شدن این جمعیت به گروه های ملی گرای رادیکال گردد.

بنابراین روسیه نگران است که غرب ممکن است قدرت تحریک ناآرامی های سیاسی و اجتماعی را در میان گروه های مختلف جمعیت مسلمان آن داشته باشد. در گذشته، کشورهای غربی مشکوک به حمایت از این گروه ها و دیگر گروه های رادیکال در قلمرو روسیه بودند. به همین دلیل مسکو نگران احتمال فوران رویارویی شیعه و سنی در خاک خود است و نمی خواهد به میدان جنگ ادیان و مذاهب مختلف تبدیل گردد. در عین حال، روسیه نمی خواهد روابط خود را با ایالات متحده کاهش دهد.

حوزه دوم تمرکز بر مناطقی است که روسیه به عنوان بخشی از حوزه نفوذ خود به آنها نگاه می نماید مانند کشورهایی که پس از اتحاد شوروی شکل گرفتند از جمله آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و سایر کشورهای منطقه - جایی که مسکو در میان بعضی از نخبگان سیاسی و مالی آنها بسیار محبوب است.

این نخبگان بر این باورند که روسیه می تواند به آنها در مبارزه با نفوذ اسلام سیاسی رادیکال یاری کند. در عین حال، این کشورها روابط سنتی با ایران دارند. با توجه به تقاطع روابط تاریخی، دیپلماتیک و مالی، این منطقه حوزه منافع متقابل هم برای روس ها و هم برای ایرانیان است.

همکاری بین دو کشور بیشتر در مناطق قفقاز، خزر و آسیای مرکزی متمرکز شده است. روسیه در این منطقه دارای پروژه ای بلند مدت با عنوان اوراسیای بزرگ تر بوده و ایران یکی از اعضای این پروژه است.

حوزه سوم تمرکز مربوط به همپوشانی نگرانی های بشردوستانه و مالی است که هم بر روسیه و هم بر ایران تأثیر می گذارد. این نگرانی ها ریشه در تاریخ روابط متقابل از زمان امپراطوری روسیه و ایران دارد.

امروزه هر دو کشور در حال کوشش برای جبران شکست های خودشان با پیگیری سیاست هایی که تمدن منحصر به فرد آنها را ارتقا می دهد هستند. در این وضعیت، حوزه بشردوستانه یکی از راهکارهای استراتژیک جهت دنبال کردن اهداف بلندمدت است.

باید توجه داشت که پروژه های آموزشی و فرهنگی روسیه و ایران از زمانی که دولت ترامپ استراتژی خود را در مقابل ایران گفت، دو برابر شده است. در حالی که ایالات متحده بر روی به زانو درآوردن ایران متمرکز شده است، روسیه بر آینده تمرکز دارد.

روسیه می خواهد موضع خود را به عنوان یک بازیگر ژئوپلیتیک حفظ کند و بر دنیا اسلام تأثیر بگذارد. بنابراین، گرچه رهبران مسکو نگرانی های متعددی در خصوص خاورمیانه دارند، همچنان به مزایای حفظ همکاری های استراتژیک با کشورهای مختلف منطقه توجه دارند.

به وسیله این مشارکت ها است که رهبران روسی امیدوارند میزان هزینه ای که دولت ترامپ جهت رسیدن به اهداف خود در منطقه خاورمیانه می پردازد را اندازه گیری کنند.

پیش بینی می گردد روسیه و ایران یک رابطه مثبت را علی رغم وجود تفاوت ها و مشکلاتی که در گذشته با یکدیگر داشته اند، حفظ کنند.

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 1628

به "ایران قوی تر از آن است که مقابل امریکا زانو بزند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران قوی تر از آن است که مقابل امریکا زانو بزند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید