آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره اصفهان

به گزارش نوای پرنده پارسی، یک پژوهشگر زواره ای گفت: در گذشته بویژه در ایام نوروز در زواره اصفهان و ریگستان مخصوصا امیرآباد غذایی به نام رشته پلو طبخ می شده است که به پلو برگ یا پلوچی برگ معروف بوده است.

آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره اصفهان

ایسنا:چون در منطقه زواره مصرف ماهی بسیار کم بوده یا اصلا نبوده است، این غذا جایگزین سبزی پلو با ماهی بوده است. جزء اصلی این غذا، رشته می باشد که در زواره به برگ معروف بوده است.

محسن هادی طحان در گفت وگو با ایسنا با اشاره به این مطلب اضافه نمود: برای تهیه رشته، تعدادی از خانم ها به اصطلاح قدیم (برگ وا می گرفتند) یعنی رشته پلویی درست می کردند و بو می دادند. طریقه درست کردن برگ یا رشته به این صورت بود که آرد را خمیر نموده و مقداری نمک به آن اضافه می کردند بطوری که مزه اش نزدیک به شور بود. این خمیر سفت بوده، طوری که با وردنه به راحتی پهن نمی شده است.

وی اضافه نمود: خمیر با وردنه که آن موقع خراط های زواره با وسایل دستی درست می کردند، پهن می شد و داخل مجمعه ای(سینی مسی عظیم گنگره دار) قرار می دادند و با چاقو بصورت رشته ای برش زده می شد. در بعضی مواقع چند لایه خمیر را آرد مال نموده روی هم می گذاشتند و برش می زدند و پس از قرار دادن در آفتاب خمیر خشک می کردند.

این پژوهشگر ادامه داد: گاهی برای خشک کردن حتی خمیرها را روی چوب های گرد یا طناب (بند) هم می انداختند.

پس از خشک شدن خمیرها، آنها را جمع آوری می کردند و در این مرحله، شباهت آن به خمیر خشک شده بیشتر بود تا رشته. مرحله آخر برگ ها(رشته ها) را داخل لقو(ماهیتابه) ریخته و با حرارت ملایم بو می دادند و این برگ ها برای پخت پلو برگ زواره ای آماده بود.

وی گفت: برای پخت رشته پلوی زواره ای به تعداد هر 3 پیمانه برنج حدود 200 گرم رشته استفاده می کردند.

ابتدا برنج را خیس نموده و می پختند و بعد از اینکه برنج نیم پز شد، رشته را به آن اضافه می کردند. وقتی برنج و رشته نرم شد آن را آبکش نموده و دم می نداختند. پس از دم کشیدن، بعضی مردم مقداری کره یا روغن بومی به آن اضافه می کردند.

هادی طحان طعم خوش و معطر پلو برگ های قدیم زواره را ناشی از برنج خوب و برگ آن که با آرد بومی درست و بو داده می شد، دانست و اضافه نمود: گفتنی است در روستاهای بخش زواره برای ته دیگ این غذای سنتی بجای سیب زمینی از پیاز بصورت حلقوی استفاده می شده است.

وی در انتها گفت: امروزه رشته پلوها را با چاشنی های مختلف مثل ادویه جات و پیاز رنده شده و حتی کوفته ریزه مخلوط می نمایند تا خوشمزه تر گردد.

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 4085

به "آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره اصفهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره اصفهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید